Depronkkamer

Sfeermakers in uw huis

Verzorgingstips

1. Zet het gekochte of ontvangen boeket nog in de verpakking meteen in een vaas met schoon water. Laat de bloemen een uur of een paar uur water opzuigen. Uiteraard heerst er in jouw kamer een milde temperatuur en is er voldoende licht voor de bloemen om open te gaan.

2. Haal de bloemen uit het water en snij met een schoon scherp mes 2 tot 5 centimeter van de stengels af. Je snijdt de stengels schuin af, zodat de onbeschadigde haarvaten en daarmee de stengel, voldoende oppervlak hebben om water op te nemen. Verwijder ook de bloembladeren aan de onderkant van de stengels; als ze in het water hangen (of snel erin vallen) gaan ze rotten en vervuilen het water.

3. Zet de bloemen in schoon leidingwater in een schone en ruime vaas. Als je een glazen vaas gebruikt, geniet je van het visuele effect dat het geheel geeft en je kunt gemakkelijk het waterpeil checken en zien of verversing noodzakelijk is. Verversen is namelijk niet altijd nodig, dit kun je zelf vaststellen. Verschoon je het water, snijd dan ook nog een miniem stukje van de stengels af.

4. De bloemist geeft vaak speciaal snijbloemenvoedsel mee. Voeg de voeding toe aan het water voordat je de bloemen erin zet. Bij het gebruik van snijbloemenvoedsel is het vaak al voldoende om eenmaal per week het water te verversen.

5. Zet de bloemen nooit in de felle zon of op de tocht. Ze verliezen dan te veel vocht en gaan slap hangen, nog afgezien van verbranding. Zet de bloemen ook nooit direct naast fruit. Fruit produceert ethyleengas dat de veroudering van bloemen versnelt.

depronkkamer

Bron: Mijn Bloemist

Merken